Zadnjih deset let je evropski politiki manjkala preudarnost, zato so v SDS prepričani, da EU naslednjih pet let potrebuje preudarno politiko

Foto: SDS

Po vložitvi kandidatne liste in pričetku volilne kampanije, so v SDS predstavili manifest “Preudarno za Slovenijo v Evropi”. S tem v SDS želijo zaščito evropskega načina življenja, preudarnega dela za varno Evropo, preudarno delo za Slovenijo v Evropi in to za vse generacije ter predvsem preudarnega demokratičnega dela.

Na predstavitvi so bili prisotni kandidati za evropske poslance iz vrst SDS-a in predsednik stranke Janez Janša. Kot je predsednik stranke poudaril je v Evropi v zadnjih desetih letih bilo pomanjkanje preudarnosti, ki pa je temelj osnovanja Evropske unije. Janez Janša je ob predstavitvi še dejal: “Preudarnost je tista beseda, okrog katere je bila EU pravzaprav zasnovana kot prostor miru in blaginje s ciljem, da bo nekoč celoten evropski kontinent združen skupaj v Evropski uniji. V prostoru, ki bo varoval tako države članice kot tudi državljane teh držav.”

V SDS so si enotni, da Evropa potrebuje preudarno politiko na več področji, ki mora temeljiti na dejstvih ter argumentih in nenazadnje na znanstvenih dosežkih. “Evropska unija ne predstavlja večinskega dela planeta, je pa najboljša na številnih področjih. Ta področja so tisto, na čemer lahko temelji preudarna notranja in razvojna politika EU,” je poudaril Janez Janša.

Celotni manifest vam je na voljo na tej povezavi.

Vir: SDS