Zagovornik načela enakosti z “zaušnico” Borisu Vasevu, glede postavitev jaslic v avli RTV Slovenija

Foto: Twitter (Uroš Urbanija)

Pred dnevi smo poročali, da se je zaposleni na RTV Slovenija Boris Vasev na Zagovornika načela enakosti obrnil, ker naj bi direktor RTV Slovenija Uroš Urbanija s postavitvijo jaslic v avli ustanove povzročil diskriminacijo. Sedaj je z odgovorom Zagovornika načela enakosti omenjeni zaposleni nacionalnega medija dobil odgovor, ki ga verjetno ni pričakoval.

Verjetno ni ravno potrebno posebej poudarjati, da  je ravno Boris Vasev, eden tistih zaposlenih, ki je najbolj goreč nasprotnik tako Janeza Janše, kot vseh desno družbeno-politično usmerjenih prebivalcev Slovenije. Omenjeni zaposleni na RTV Slovenija je tako rekoč izredno nestrpen do vseh drugače mislečih, kar je že večkrat dokazal s svojimi odzivi, predvsem na socialnih omrežjih.

Tokrat ga je zmotilo, da je vodstvo RTV Slovenija v avli poskrbelo za postavitev jaslic. Vasev je v tem spoznal domnevno diskriminatornost nekaterih zaposlenih na RTV Slovenija. Zaradi tega je na Zagovornika načela enakosti naslovil pobudo za oceno diskriminatornosti, vendar mu le ta ni pritrdil.

“Zagovornik je stranki pojasnil, da je za postopek ugotavljanja diskriminacije nujen obstoj naslednjih elementov diskriminacije: osebna okoliščina; poseg v človekovo pravico, svoboščino, drugo pravico, pravni interes ali ugodnost; prikrajšanje v primerjavi z drugimi posamezniki ali skupinami v primerljivem položaju; vzročna zveza med osebno okoliščino in obravnavo, ki je je predlagatelj deležen; odsotnost izjem od prepovedi diskriminacije,” so Vasevu odgovorili pri Zagovorniku načela enakosti.

Tako gre še za en “neuspeh” Vaseva kot izključno politično zelo dejavnega zaposlenega na RTV Slovenija.

Vir: Twitter