Zagrizeni socialist Miha Kordiš svojo priložnost videl v kapitalizmu s prodajo majic, pri tem pa krši zakonodajo

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

Po nastopu ddr. Roka Snežiča v državnem zboru z majico in masko na kateri je imel narisanega Miho Kordiša, je slednji kot kaže spoznal ugodnosti kapitalizma in napovedal prodajo prave modne kolekcije, kljub temu da gre za zagrizenega socialista. Rok Snežič je ob tem povedal: “Poslanec Levice Miha Kordiš s prodajo puloverjev z mojo podobo krši slovensko zakonodajo.” Snežič je namreč ob tem prepričan, da gre za kršenje 233. člena Kazenskega zakonika, ker Rok Snežič svoje ime registriral kot blagovno znamko. Ob tem je še sporočil, da je kot davčni svetovalec ob zaznavi davčne kršitve, ta ravnanja dolžan prijaviti.

Kljub temu, da je Janez Janša že večkrat javno povedal, da Rok Snežič ni njegov ali vladni davčni svetovalec, to oznako na levici Snežiči zelo radi “obešajo”. Poslov Roka Snežiča se zelo radi lotevajo na Necenzurirano, kjer so pred dnevi pisali tudi o tem, da je Snežič v državnem zboru želel obračunati s poslanci opozicije. “Člani preiskovalne komisije državnega zbora že tri leta iščejo odgovore na vprašanja o domnevno nezakonitem financiranju stranke SDS in njenih medijev. Od Roka Snežiča jih danes niso dobili,” so med drugim zapisali in dodali, da so bili priča farsi, saj je Snežič “najprej obračunal s poslancem Levice Miho Kordišem, s katerim je bil v sodnem sporu. Na komisijo je namreč prišel z masko in v majici, na kateri se je norčeval iz Kordiša“.

Foto: Facebook

Rok Snežič je za Miho Kordiša zelo moteč faktor, saj ga je v državnem zboru že večkrat označil za kriminalca in goljufa, po Ljubljani pa je hodil celo z njegovo sliko in vulgarnim zapisom. Kot je povedal Snežič se je ravno zato odločil, da se v državnem zboru pred preiskovalno komisijo pojavi s sliko Mihe Kordiša. Po tej potezi se je Kordiš odločil, da bo prodajal majice in puloverje s podobo Roka Snežiča. Po besedah Kordiša naj bi zaslužek šel za žrtve nasilja SDS in njihove sodne stroške pri Pravni mreži za varstvo demokracije.

Ta poteza Kordiša pa lahko privede do tega, da se bo Moral Kordiš zagovarjati na sodišču. Kot povzema Nova24TV portal Prava.si je znamka ddr. Roka Snežiča in se ne sme uporabljati brez njegovega dovoljenja. Da je temu res tako so priložili odločbo ministrstva za gospodarstvo o zaščiti blagovne znamke Snežič. Omenjeni poslanec in davčni svetovalec sta v preteklosti že imela sodni spor, vendar se je takrat Kordiš skliceval na poslansko imuniteto. Kot vse kaže bo v tem primeru drugače, saj bi lahko zaradi nedovoljene uporabe slike Snežiča odgovarjal po 233. členu Kazenskega zakonika.

Foto: Nova24TV

Ob tem je Snežič poslancu Levice sporočil, da ga je bil dolžan prijaviti Finančni upravi republike Slovenije, zaradi dela na črno, “saj je kot davčni svetovalec dolžan podati prijavo, ko zazna davčno kršitev.” Snežič je namreč prepričan, da poslanec opravlja pridobitveno gospodarsko dejavnost brez registracije, kar lahko pripelje do utajitve davkov. Kako bo odreagiral FURS bomo videli.

Vir: Nova24TV