Zahvala celjskemu škofu msgr. dr. Stanislavu Lipovšku ob njegovem odhodu z mesta celjskega škofa

Foto: MOC

V minulih dneh je župan Mestne občine Celje Bojan Šrot v prostorih Mestne občine Celje gostil upokojenega celjskega škofa, msgr. dr. Stanislava Lipovška v znak zahvale za njegovo osemletno vodenje Škofije Celje in vsega dobrega, kar je v tem času naredil za mesto kot tudi njegovo okolico.

»Kot sem že velikokrat javno povedal, da je za mene eden najlepših dogodkov v našem mestu vsakoletna maša za domovino in vem da je to vaša velika zasluga« je dejal Bojan Šrot ob srečanju. Župan je ob tem povedal tudi, da je bil msgr. dr. Stanislav Lipovšek vseskozi predan cerkvi in svojemu poklicu skozi katerega je vselej poudarjal tudi ljubezen do Celja. Zelo veliko je bilo v njegovem škofovskem delovanju storjenega tudi na področju ekumenskega dela in zbliževanja s pravoslavnimi in evangeličanskimi kristjani.

https://cp3.hosterdam.com:2096/cpsess0014488364/3rdparty/roundcube/?_task=mail&_mbox=INBOX&_uid=908&_part=7&_action=get&_extwin=1&_mimewarning=1&_embed=1
Foto: MOC

Po besedah župana je msgr. dr. Stanislav Lipovšek tudi Celjan z veliko začetnico, ki je ponosen na celjsko zgodovino, dosežke Celjanov in razvoj mesta. Bogato zgodovinsko dediščino Celja je ponosno predstavljal tako v domovini kot tudi v tujini. Sodeloval je pri postavitvi obeležja Barbare Celjske v katedrali Sv. Vida v Pragi leta 2013 in tam tudi daroval mašo za Celjane. Z vso odgovornostjo in posebnim veseljem se je udeleževal mnogih prireditev v mestu, je še poudaril župan.

Msgr. dr. Stanislav Lipovšek je letos obhajal zlato mašo ob 50. letnici mašništva. Prav tako je letos dopolnil 75 let, zato je 18. septembra Papež Frančišek sprejel njegov takrat podani odstop  z mesta celjskega škofa. Na sprejemu sta si župan in nekdanji celjski škof izmenjala tudi darili. Župan je msgr. dr. Lipovšku podaril grafiko Starega gradu Celje iz leta 2009, msgr. dr. Lipovšek pa je županu podaril Celjski Kristogram iz druge polovice 4. stoletja in se za konec še vpisal v knjigo častnih gostov Celja.

M.I.