ZAHVALA: Uprava RS za civilno zaščito se zahvaljuje vsem donatorskim podjetjem, ki so v teh dneh sklenila donacije z Rdečim križem Slovenije za zaščitno opremo

Z Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje so sporočili, da so številna podjetja z različnimi donacijami izkazala družbeno solidarnost za kar se jim globoko zahvaljujejo.

Donirana materialna sredstva bodo predana izvajalcem nudenja pomoči na terenu s področja zdravstva, kakor tudi reševalnim enotam Civilne zaščite, policistom ter drugim sestavom, ki se bodo in se že danes vključujejo v aktivnosti za preprečevanje širjenja SARS-COV-2 s ciljem zmanjšanja neposredne ogroženosti.

Podjetja so sklenila donatorske pogodbe z Rdečim križem Slovenije. Eno izmed prvih podjetij, ki se je oglasilo z donacijo je podjetje ZAVAS d.o.o., ki je doniralo 500.000 parov rokavic. Družbeno solidarnost pa so pokazala še številna druga podjetja kot so Sirij d.o.o., ki je doniral 1.000 parov rokavic ter Majo d.o.o., ki je doniral 125 paketov (100 kosov) rokavic, 55 kosov kombinezonov, 7 kosov zaščitnih anorakov ter 80 kosov pokrival za glavo oziroma kapuc.

Trenutno je v podpisovanju še nekaj donatorskih pogodb s podjetji, katerih imena bodo dodali kasneje.

M.I.