Zakaj bi se ministrica Sanja Ajanović Hovnik udeležila konference po videokonferenci, če lahko svoje prijateljice v New York pelje za vaših 33 tisoč evrov!

Foto: Ministrstvo za javno upravo

Izdatke vlade je potrebno pokriti tako ali drugače, vsem pa je verjetno še kako dobro znano, da se država financira s strani davkoplačevalcev. In ravno zato, ker gre za davkoplačevalski denar bi bilo potrebno z njih smotrno ravnati, hkrati pa bi bilo dobro, če bi imeli ljudje enaka merila za njegovo netrasparentno porabo. Vendar kot že nič kolikokrat videno imamo v Sloveniji ena merila za trazicijsko levico in druga za vse ostale državljane. Medtem, ko ene politike, ki niso lojalni tranzicijski levici položaja stane nekaj sto evrov, drugim pa se za več tisoč evrov ne zgodi nič.

Danes, ko nam vlada Golob se vsaka priložnost izrabi za polnjenje državne blagajne in tako bo vlada tudi poplave izkoristila za to. Državljanom bo tako naložila solidarnostne sobote in solidarnostne davke, na drugi strani pa ministri veselo trošijo davkoplačevalski denar. Po razkošnem potovanju ministrice Emilije Stojmenove Duh, letu predsednice državnega zbora na Dunaj z vladnim letalom, si je sedaj ministrica Sanja Ajanović Hovnik privoščila izlet v New York.

Kot poroča N1 je s sabo vzela še štiri sodelavke in s tem državi pridelala 33 tisoč evrov stroškov. Najbolj žalostno pri tej zgodbi je, da bi se lahko ministrica konference udeležila preko video povezave. Vendar je kot kaže seveda bolje obiskati New York in še bolje, če tega ne plačaš sam? Vendar kot že zapisano, ker gre za lojalne politike bo verjetno tudi ta zgodba hitro poniknila v pozabo, davkoplačevalci pa bodo dobili še kakšen dodaten davek!?

Vir: X