Zakaj bo Robert Golob kariero namesto v kakšnem uspešnem energetskem podjetju nadaljeval v politiki?

Foto: (YouTube)

Ob zamenjavi Roberta Goloba na čelu družbe GEN-i so glavni mediji Goloba vzeli v bran in želeli prikazati, kakšna krivica mu je bila s tem narejena. Po njihovem mnenju je namreč šlo za direktorja, ki je ustvaril izredno dobre poslovne rezultate, sam pa je prepričan, da je najboljši direktor. Kljub vsemu, kot poroča Nova 24TV in ob tem povzema Delo, bi se naj pot Goloba sedaj nadaljevala v politiki.

Golob naj bi ne glede na odločitev sodišča povezanim z vodenjem GEN-i svoje udejstvovanje nadaljeval v politiki, in sicer v okviru gibanja, v katerega želi povezati več različnih akterjev. Po njegovih besedah bi moralo v politiki priti do večje kulture.

Za politiko naj bi se Golob odločil, ker je prepričan, da smo v Sloveniji priča politični pasivnosti. Naj pa ne bi bil v stiku z nobeno stranko, saj si želi ustvariti novo platformo, ki bi spremenila politično kulturo v Sloveniji, zato tudi ne izključuje kandidature na naslednjih parlamentarnih volitvah.

Glede domnevnih pogovorov z Igorjem Zorčičem, ki naj bi ustanovil novo stranko, je Golob povedal, da ga je Zorčič povabil na pogovore in ker je ravno bil v Državnem zboru tega ni mogel zavrniti.

Kljub vsemu je zanimivo, da se Golob po tem, ko naj bi tako uspešno vodil GEN-i podaja v politiko in ne v kakšno uspešno energetsko družbo ali katero koli drugo gospodarsko družbo. Morda pa njegovo vodenje GEN-i le ni tako uspešno? Podjetje je namreč imelo v letu 2020 ob 3 milijardah evrov prometa, 15 milijonov evrov dobička. Bo pa ob tem zanimivo tudi videti, kakšna bo njegova politika, saj glede na odziv, ki ga je prikazal ob tem, da ni dobil novega mandata na čelu GEN-i, gre v smeri, da v kolikor se “njihovim” ne podaljša mandat smo priča “kadrovskemu cunamiju”.

Celoten članek dostopen tukaj.

Vir: Nova 24TV