Zakaj je bil pomemben sestanek med sinom finančnika in aktivista Georga Sorosa ter kdo je bil pobudnik tega srečanja?

Foto: Vlada Republike Slovenije

V preteklih dneh se je predsednik vlade Robert Golob srečal z Alexandrom Sorosem, sinom zloglasnega finančnika in aktivista Georga Sorosa. Ker vlada podrobnosti pomena takšnega sestanka ni razkrila, je vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec na vlado naslovila pisno poslansko vprašanje.

V njem vlado sprašuje kdo je dejansko bil pobudnik tega sestanka in kakšni so bili sklepi sestanka. Celotno poslansko vprašanje si lahko preberete v nadaljevanju.

Spoštovani,

iz sporočila za javnost na spletni strani Kabineta predsednika Vlade Republike Slovenije je razvidno, da se je predsednik vlade dr. Robert Golob v okviru Münchenske varnostne konference udeležil t. i. “spotlight” panela o reformi Varnostnega sveta Organizacije združenih narodov. 

V nadaljevanju sporočila je mogoče zaslediti tudi, da se je predsednik vlade sestal tudi z Alexandrom Sorosem, sinom zloglasnega mednarodnega finančnika in aktivista Georga Sorosa, pri čemer pa podrobnosti pogovora niso bile razkrite. Na podlagi fotografij, ki so zaokrožile po spletu, je razvidno, da sta na sestanku sodelovala tudi državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Vojko Volk in veleposlanica Republike Slovenije v Nemčiji dr. Ana Polak Petrič.

V zvezi s tem vas sprašujem:

  1. Kdo je bil pobudnik sestanka med predsednikom vlade dr. Robertom Golobom in Alexandrom Sorosem?
  2. Ali je šlo za uradni ali neformalni sestanek?
  3. O čem je tekla beseda na sestanku?
  4. Kakšni so bili sklepi sestanka?
  5. V kakšni vlogi sta bila na sestanku prisotna tudi veleposlanica dr. Ana Polak Petrič in državni sekretar Vojko Volk?

Vir: SDS