Zakaj je vlada Janeza Janše letu odvzela 2 meseca? Po mnenju Jerneja Pavliča SAB naj bi pod levimi vladami le-to imelo 14 mesecev!?

Foto: Twitter (Ministrstvo za infrastrukturo)

V opoziciji in s tem tudi v Stranki Alenke Bratušek kampanja pred parlamentarnimi volitvami prihodnje leto dobiva vse večji “zagon”. Kot smo že včeraj poročali v SAB dnevno, objavljajo slike, s katerimi naj bi odštevali čas do volitev.

Vendar se včasih verjetno nehote zapletejo v svojih izjavah in navedbah. Tokrat je s svojo objavo “presenetil” Jernej Pavlič, ki trenutno vlado obtožil “izdaje” najdražje vinjete v zgodovini Slovenije. Sam je namreč prepričan, da je doslej za 110 evrov bilo mogoče vinjeto uporabljati 14 mesecev, z uvedbo elektronske vinjete pa bo to mogoče le 12 mesecev, zraven pa je seveda pripel njihovo propagandno sliko.

Vendar je ob tem Pavlič pozabil ali pa ni želel poudariti nekaj dejstev, zato jih navajamo mi v nadaljevanju. Letna vinjeta je veljala 12 mesecev, razen kadar ste jo prvič kupili 1. decembra, takrat vam je veljala 14 mesecev. V kolikor ste novo kupili vsakega 1. decembra, vam je veljala 12 mesecev, če pa ste počakali na zadnji dan veljavnosti 31. januar, vam je ponovno veljala 12 mesecev.

Ob tem je Pavlič pozabil tudi, da bo odslej letna vinjeta veljala 12 mesecev od dneva nakupa in ne tako kot doslej, ko je veljala le do 31. januarja, ne glede na to kdaj je bila kupljena. Tako v primeru, da je bila kupljena 1. septembra, je veljala 5 mesecev, po novem bo veljala do 1. septembra naslednjega leta oziroma 12 mesecev.

Na podlagi tega sami presodite, kaj je bolje za uporabnika letnih vinjet v Sloveniji.

Vir: Twitter