Zakaj komentatorja v Delu delita mnenje, da napad na Niko Kovač predstavlja škodo za Anžeta Logarja v 2. krogu volitev?

Ali Žerdin in Janez Markeš (Posnetek zaslona)

Neizpodbitno dejstvo je, da so vsi v Sloveniji kakršen koli napad na katerega koli državljana Republike Slovenije strogo obsodili. Pa naj si gre to za predstavnika levega politično nazorskega pogleda ali desno političnega pogleda. Razlika je edino v tem, da so na desnici obsodili tako napad na Niko Kovač kot na Milana Kreka.

Na drugi strani s strani levice ni bilo ravno mogoče slišati kakšnega velikega ogorčenja oziroma obsodbe napada na Milana Kreka medtem, ko za napad na Niko Kovač vztrajno obtožujejo pripadnika desnice oziroma zato krivijo Janeza Janšo in Novo24TV.

Zanimivo je tudi stališče Alia Žerdina in Janeza Markeža, ki sta za Delo izjavila, da naj bi bila obsodba napada na Niko Kovač s strani dr. Anžeta Logarja neprepričljiva. Hkrati sta poudarila, da naj bi mu ta napad celo škodoval. Zakaj delita to mnenje? Prav tako je zanimivo, da so v Inštitutu 8. marec le dan po napadu na Niko Kovač pripravili novinarsko konferenco, na kateri so vse  svoje vrtnike in vrstnice pozvali k odhodu na volitve predsednika republike in napovedali vstop v kampanjo o referendumih.

Na spletu so se tako pojavila namigovanja, da gre za precej nenavaden dogodek, ki se naj bi zgodil v enem najbolj “nadzorovanih” delov Ljubljane in gre samo za delček kampanje proti desnici. Pri tem je potrebno nujno povedati, da je potrebno kakršno koli obliko nasilja strogo obsoditi, vendar kljub vsemu ni prav, da bi se takšne zadeve izkoriščale v politične boje.

Vir: Delo in Twitter