Zakaj Nika Kovač protestnikom ne pusti razbijati in saditi dreves v svojem stanovanju?

Foto: Twitter (Peter Rezman)

Nerazumne izjave in navedbe nekaterih v Sloveniji žal ne poznajo meja. Nekaj podobnega bi lahko rekli tudi za Inštitut 8. marec oziroma njihovo voditeljico Niko Kovač. Ena od zadnjih njihovih takšnih nespametnih izjav oziroma zapisov je, da obsojajo Joca Pečečnika, ker bo ukrepal proti protestnikom, ki so nepooblaščeno vstopili na Stadion Bežigrad in uničevali lastnino nekoga drugega.

Po napovedi Joca Pečečnika, da bo zoper protestnike sprožil ustrezne postopke, so se seveda nemudoma oglasili v Inštitutu 8. marec. “Grožnje Joca Pečečnika z napovedjo tožb udeležencem in udeleženkam shoda. Takšna dejanja obsojamo. Pri tem ne smemo pozabiti, da imajo tovrstna dejanja zelo jasen namen: utišanje kritičnih glasov,”  so zapisali v Inštitutu 8. marec.

Hkrati so napovedali, da bodo vsem v Pravni mreži nudili pomoč. Gre za skrajno nepremišljen zapis, če vemo, da je Stadion Bežigrad v zasebni lasti in so nanj nepooblaščeno stopili ljudje. To je tako kot bi k Niki Kovač v stanovanje nepooblaščeno nekdo vstopil, začel z uničevanjem njene lastnine in na koncu še zasadil drevesa.

Žal to kaže, da se nekateri ne zadevajo pomena zasebne lastnine in uničevanja le te. Zapisi omenjenega inštituta tako kažejo, da podpirajo uničevanje tuje lastnine za dosego lastnih ciljev, ki na koncu pripeljejo do lastnih koristi.

Vir: Twitter