Zakaj občine ne dobijo odgovora koliko otrok je letovalo z zbranim denarjem od domnevne akcije Deželak junak?

Fotografija je simbolična. Foto: pixabay.com

Že, ko se je Radio 1 vključil v zbiranje denarja za poplavljence v lanskih poplavah, preko dobrodelne nogometne tekme so mnogi zastavljali vprašanja kam gre ves zbrani denar in kdo ga v resnici dobi. Prav tako pa mnogi opozarjajo tudi na dobrodelno akcijo Deželak junak, ki že 10 let zbira denar in s katerim bi otrokom omogočali letovanje v poletnih mesecih. Kljub odmevnosti akcije pa pravih odgovorov koliko otrok je deležnih takih ugodnosti kot kaže ni mogoče dobiti.

https://x.com/_zmavc/status/1797564635026993596

Kot vse kaže o število otrok, ki so deležni takšne pomoči ne morejo pridobiti niti občine oziroma občinski svetniki. Občinska svetnica SDS-a iz radelj ob Dravi Erika Planinšec je namreč objavila, da je kot svetnica od župana želela izvedeti število otrok iz njihovega področja, ki so letovali iz tega naslova.

Kot je v nadaljevanju pojasnila naj bi župan od Radia 1 želel odgovor pridobiti kar trikrat, a pravega uspeha ni bilo. V kolikor gre za tako odmevno in dobrodelno gesto, je zanimivo, da se teh podatkov ne da pridobiti? Ob tem pa so se pojavila tudi opozorila, da bi za ta denar bilo že mogoče zgraditi počitniškega doma, kjer bi mladi lahko več mesecev preživljali letne počitnice. Zakaj podatkov ni mogoče pridobiti pa vedo akterji sami!?

Vir: X