Zakaj se je Splošna bolnišnica Celje odzvala na pomoč pri krvodajalstvu s strani posameznikov tako kot se je na družbenem omrežju Facebook?

Foto: SB Celje

Po minulem vikendu, ko so se na celjskih cestah hudo ponesrečili kar štirje motoristi so se na družbenem omrežju pojavili pozivi oziroma prošnje posameznikov, da naj ljudje v čim večjem številu darujejo kri. Vendar so očitno objave določene posameznike v Splošni bolnišnici Celje zmotile do te mere, da so se v bolnišnici odzvali s svojo objavo na lastnem profilu facebooka.

Foto: facebook

Zaradi zgoraj objavljenega se tako zastavlja vprašanje zakaj so se pristojne službe v celjski bolnišnici odzvale tako kot so se ter zakaj jih zmoti tovrstna pomoč? Nerazumljiv je tudi takšen odziv bolnišnice na zadevo, ki ljudi v teh težkih časih spodbuja k solidarnosti, ki lahko privede celo do tega, da kakšna oseba preživi težko preizkušnjo v življenju. In kar je najpomembneje, ljudje so pripravljeni pomagati.

Presojo o zgornjem prepuščamo vsakemu posamezniku. Prav zagotovo pa gre kljub vsemu na tem mestu zahvala vsem zaposlenim, ki se v teh kriznih časih borijo za človeška življenja.

M.I.