Zakaj strici Robertu Golobu niso pojasnili od koga se polni proračun? Po njegovem namreč primanjkljaja v zdravstveni blagajni ne boste plačevali davkoplačevalci, ampak ga bo pokril proračun!

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Sofija Pika Simič)

Pred prevzemom najbolj pomembnih funkcij v državi, bi bilo dobro, da v kolikor tranzicijska levica ljudem ponudi tako imenovani novi obraz, le tega poduči o osnovnih pojmih, ki jih mora takšen človek vedeti. S tem bi državljanom vsaj malo olajšali življenje, hkrati pa svojim izbrancem privarčevala mnogo katero blamažo. Kot vse kaže se je sedaj pokazalo, da trenutni predsednik vlade niti ne pozna sistema prihodkov državnega proračuna oziroma kdo plačuje vanj.

V izkanju izgovorov za svojo slabo politiko na področju zdravstva je namreč izjavil, da primanjkljaj ZZZS-ja ne bodo pokrili davkoplačevalci, ampak bo financiran iz proračuna. Ob takšnem stališču predsednika vlade je zdravnik dr. Federico V. Potočnik Goloba povprašal kdo po njegovem polni državni proračun? Hkrati pa pojasnil, da bodo tako državljani preprosto plačali 140 milijonov evrov izgube ZZZS-ja. Federico V. Potočnik je še dodal, da ima premier s takšnimi stališči državljane za neumne.

Peter Hrastelj pa je pojasnil, da ljudje v Sloveniji žal “kupijo” takšne teorije, saj nekar kar plača država ne smatrajo kot prevalitev na njihova pleča. Pojasnjuje še, da ljudje pač tisto kar morajo plačati delodajalci, ne smatrajo kot svoj prispevek v državno blagajno. Kljub vsemu pa je neizogibno dejstvo, da vse te primanjkljaje plačajo davkoplačevalci in če ne gre drugaše skozi nove davke, ki jih veselo uvaja Golobova vlada.

Vir: X