Zakaj Zvezdan Martič od vlade zahteva, da mu nameni dodatnih 10 milijonov evrov, če nima sanacijskega načrta?

Foto: Zajem zaslona X / Bojan Požar

Če so na začetku mandata vlade Roberta Goloba mnogi politični analitiki opozarjali, da je potrebno vse ugluge za prihod na oblast poplačati, se to danes več kot očitno kaže še za kako resnično. Pri tem ni nobena izjema RTV Slovenija, zato je kot kaže po “depolitizaciji” – politzaciji, potrebno poravnati račun za pristransko poročanje. In kot kaže po novem ni več potrebno zagotoviti minimalnim standardom, ampak se lahko to naredi kar z zahtevo vladi.

Novi direktor RTV Slovenija je tako Upravo seznanil, da je vlado že seznanil z domala skoraj zahtevo, da vlada RTV Slovenija odobri dodatnih 10 milijonov evrov. Tako je Martič zaposlene že kar v e-sporočilu seznanil, da programski načrt za leto 2024 pripravijo kot, da jim bo vlada zagotovo nakazala dodatna finančna sredstva. V nasprotnem primeru pa naj bi imel pripravljen že rezervni načrt.

Kot opozarja dolgoletni novinar Bojan Požar gre za zelo nenavadno prakso, predvsem, če je zahteva vladi poslana brez sanacijskega načrta. “Pisni dokazi: Zvezdan Martić RTV Slovenija pričakuje, da mu bo Golobova vlada nakazala “dodatnih” 10 mio evrov. Kar sicer ni nezakonito, vendar le ob pogoju, da javni zavod pripravi poseben sanacijski načrt, ker brez tega mu vlada denarja pač ne more dati. A tega načrta – ni,” je zapisal Bojan Požar.

Vir: X