V članku “Tragičen dan za slovensko košarko” avtorja Martina Pavčnika lahko beremo, da je v manj kot 24 urah iz kar dveh slovenskih košarkarskih središč udarila vest o smrti. Po hudi bolezni je umrl mladi primorski košarkar Taras Velikonja Grbac, košarkarske kroge je pretresla še novica o smrti dolgoletnega savinjskega košarkarskega delavca Aleša Antauerja.

Aleš Antauer je po poročanju zgoraj omenjenega portala umrl med kolesarsko turo, kjer ga je izdalo srce. Največji pečat je pustil pri KK Zlatorog iz Laškega, tam je deloval kot trener, sekretar in direktor. Njegov drugi dom je bila vrsto let dvorana Tri lilije, tam je bil tudi upravnik.

Vpet je bil v delo Košarkarske zveze Slovenije, med EuroBasketom 2013 je bil vodja navijaškega središča v Celju, v delu funkcionarske poti je opravljal vlogo predsednika Združenja košarkarskih prvoligašev. Pri klubu iz Laškega, katerega član je bil Antauer kar 30 let so zapisali, da je v klubu na vseh funkcijah, ki jih je opravljal, pustil močan pečat. Bil je aktiven član in udeleženec pri vseh velikih stvareh, ki so se zgodile v njihovem klubu. Zapisali so še, da bodo pogrešali njegov entuziazem, njegovo znanje in izkušnje.

Foto: facebook

Pred to žalostno novico so se z vestjo o smrti svojega košarkarja oglasili tudi v Sežani, saj je po hudi bolezni v ponedeljek umrl košarkar Mesarije Prunk Taras Velikonja Grbac, prihodnji mesec bi dopolnil 25 let. Bil pa je v svoji karieri še član Nove Gorice, Heliosa, Slovana, Litije, Jadrana in Ajdovščine.

Članek “Tragičen dan za slovensko košarko” je dosegljiv tukaj: https://siol.net/sportal/kosarka/tragicen-dan-za-slovensko-kosarko-502720