Žalostna podoba Slovenije! Veterani vojne za Slovenijo na spominske medalje čakajo v vrstah kot v Jugoslaviji za kavo in prašek!

Foto: Twitter Janez Janša

Zadnje dni po spletu krožijo fotografije in zapisi, ki kažejo na nedostojno podeljevanje priznanj veteranom vojne za Slovenijo. Ob tem se je pojavil tudi zapis veterana vojne za Slovenijo, ki je priznanje prejel kar preko poštne pošiljke. Gre res za žalostno podobo Slovenije, če vemo, da na drugi strani aktualna politika veselo pozira ob borčevskih proslavah.

V povezavi s podeljevanjem priznan veteranom vojne za Slovenijo, so se pojavile fotografije, kjer ljudje v Mariboru in Ljubljani čakajo v dolgih vrstah. “Tole je zelo narobe, vlada RS in Ministrstvo za obrambo. Včeraj čakanje v vrstah v Mariboru, danes nekaj metrov stran od MORS v Ljubljani. Kot nekoč v Jugoslaviji za kavo in prašek,”  je opozoril Janez Janša.

Hkrati je dodal, da si vsi veterani in aktivni udeleženci vojne za Slovenijo zaslužijo dostojno izročitev spominskih medalj. Na drugi strani pa smo v zadnjih dneh lahko videli mnogo pompoznih prireditev, kar kaže na to, da se da, če sta denar in volja. Vendar kot kaže tega ni za pogumne v vojni za Slovenijo, kar je nenazadnje žalitev dostojanstva te generacije, je še dodal Janez Janša.

V teh dneh in ob teh dogodkih je postal aktualen zapis udeleženca vojne za Slovenijo iz Šentjurja. Konec lanskega leta je namreč osebno prejel spominsko medaljo, kar po pošti, preko poštne pošiljke. In nenazadnje to je prejela njegova žena, ki je bila takrat doma. Na drugi strani pa je letos Šentjursko društvo veteranov vojne za Slovenijo sodelovalo ob proslavi ob 27. aprila, ko je v Šentjurju “gostoval” tudi Milan Kučan.

Vir: Twitter