Žalostno – prizorišča v Planici popolnoma prazna, kot v kakšnih nerazvitih nordijskih državah! Kdo bo prevzel odgovornost?

Planica. (Foto: Zajem zaslona YouTube)

“No ja, pomembno je, da imajo eni politiki in njihove spremljevalke nove bunde,” je stanje okoli za Slovenijo sramotnega obiska, Svetovnega prvenstva v nordijskih disciplinah, komentiral novinar Bojan Požar. Kljub temu, da so organizatorji in država še pred samim začetkom navajali, da bo to eden največjih dogodkov v samostojni Sloveniji in kako so polne nastanitvene kapacitete, je ob začetku slika povsem drugačna.

Po začetku svetovnega prvenstva tudi mediji blizu vlade in sam organizacijski odbor ne morejo več prikriti, da so visoke cene tako vstopnic kot nastanitev, odgnale veliko števil obiskovalcev. Danes na prizoriščih gledamo majhno število obiskovalcev, ki bi jih pričakovali v eksotičnih smučarskih državah, ne pa v Sloveniji, ki jo lahko uvrščamo v smučarko velesilo.

“V Planici se dogaja debakel tržno nezanimive športne prireditve, ki jo financiramo davkoplačevalci,” je le eden od odzivov na socialnih omrežjih ob praznih tribunah na prizorišču.

Vir: Twitter