V članku “Avtobus treščil v avtodom: Umrli oče, mama in 5-mesečna dojenčica”, avtorja D.J. je bil ponoči avtobus iz Pordenona s 50 mladimi potniki udeležen v srhljivi prometni nesreči na avtocesti A13 med izvozoma Bologna Interporto in Altedo, v kateri je izgubila življenje tričlanska družina iz Vicenze, 32-letni oče, 29-letna mama in 5-mesečna dojenčica, poroča zamejski Primorski dnevnik.

Po poročanju je bila družina v avtodomu, vanj je iz zaenkrat še nepojasnjenih vzrokov trčil avtomobil, ki ga je vozil devetnajstletnik z opravljenim vozniškim dovoljenjem maja letos. Pri tem se je avtodom prevrnil, nato pa se je vanj zaletel avtobus iz Pordenona.

V zamejskem časopisu še poročajo, da so se mladi Pordenončani so se vračali domov s prireditve Lucca Comics. Pet oseb je bilo v nesreči lažje poškodovanih.

Policisti so odvzeli vozniško dovoljenje voznikoma avtomobila in avtobusa in se oba zdravita v bolnišnici.

NaDlani.si; Foto: twitter.

Po poročanju Primorskega dnevnika je avtobus vozil triinpetdesetletnik iz Kosova, ki živi v Pordenonu in je eden izmed zgodovinskih voznikov podjetja Alibus, trenutno v lasti slovenske družbe Nomago.

Vir: žurnal24.si, nadlani.si .

Članek “Avtobus treščil v avtodom: Umrli oče, mama in 5-mesečna dojenčica” je dosegljiv tukaj: https://www.zurnal24.si/svet/avtobus-trescil-v-avtodom-umrli-oce-mama-in-5-mesecna-dojencica-336532