Žan Mahnič: “Ministrica ima zgled v predsedniku vlade, kar se tiče kraje, klientelizma in pa korupcije.”

Foto: Zajem zaslona X

Kljub temu, da je želela ministrica Emilija Stojmenova Duh državljane prepričati kako jo je interpelacija doletela ker je tujka, migrantka in čefurka, je dejanski vzrok povsem drugje. Ministrica in vlada si namreč ne priznava, da je šlo pri nakupu 13 tisoč računalnikov saj za nepošteno prakso, če ne že hujše oblike “nečednih” poslov. To je v razpravi opozoril tudi poslanec SDS-a Žan Mahnič.

“Ministrica ima zgled v predsedniku vlade, kar se tiče kraje, klientelizma in pa korupcije,” je bil neposreden poslanec SDS-a. V razpravi je še dodal, da bi lahko imela ministrica zgled tudi pri generalni sekretarki stranke Gibanje Svoboda, saj je nepojasnjeno prejela 103 tisoč evrov s trani GEN-ija, ko ga je vodil Robert Golob. Poslanec se je vprašal, če je bil ta denar morda namenjen za kampanijo Gibanja Svobode.

Da gre pri trenutni politiki za netransparentne posle, po mnenju Mahniča odraža tudi dejstvo, da se na vse pretege trudijo onemogočiti preiskovalno komisijo, ki bi preiskovala poslovanje GEN-ija. Na drugi strani pa nimajo težav s preiskovalno komisijo, ki preiskuje stranko SDS.

Vir: X