Na družbenem omrežju se danes širi zapis ene izmed uporabnic, ki je vsem tistim, ki zagovarjajo NE nošenje mask nalila čistega vina, še posebej ob današnjih številkah, ob skoraj 200 okuženih v enem dnevu.

Kaj je zapisala ena izmed uporabnic družbenega omrežja (nelektorirano):

“Ljudje, danes imamo precej več okuženih kot na vrhuncu prvega vala. Aktivno okuženih (potrjeno) je 1426. Kdo se gre testirat? Tisti, ki ima simptome. Je pa veliko takih, ki imajo simptome, a se ne grejo testirat, ker so kapacitete testiranja pač omejene. Mnogi, ki so okuženi in se niso testirali (ali pa so se), so širili virus, ko še niso imeli simptomov ali so bili ti blagi. Zaradi mnogih netestiranih so te uradne številke varljive, ampak bistveno je, da so mnogo višje od takrat, ko smo imeli uradno epidemijo,” je zapisala uporabnica.

Gre za bolezen, ki ima določene posledice

“Epidemija razglašena ali ne, to sploh ni važno. Gre za bolezen, ki napade živčevje, ne zgolj dihala, in ima dolgoročne posledice tudi za mnoge tiste, ki jo preživijo brez hujših zapletov. (Recimo krvni strdki, izguba spomina, kronična utrujenost in zadihanost itd.) Želimo živeti normalno naprej, ampak ogromno ljudi je tako nadrkanih (sori, ne najdem trenutno lepše besed) od sebičnih, narcisoidnih, domišljavih, neempatičnih “trolov” ter nerazgledanih kvazi strokovnjakov, ki se šopirijo po FB-ju in drugje po netu s svojimi pozivi k ignoriranju ukrepov, da obstaja resna nevarnost hitre rasti okužb, kar lahko privede do nujnosti ponovnih strožjih ukrepov in omejitve gibanja oziroma “svobode” – ravno tiste vrednote, ki jo troli najbolj zavzeto razglašajo. Ravno ti, ki najbolj zanikajo bolezen, največ tvegajo oziroma najbolj prispevajo k temu, da jim bo kmalu spet z vso silo zalučana v obraz.”

Pišem, ker verjamem, da so med vami trezni, pametni, razgledani in resnično osveščeni, ki si želite tako kot jaz, da bi spregledalo čimveč ljudi. Zgrožena sem, koliko je med ljudmi nerazgledanosti in zatupljenosti, da ne govorim o sovražnosti, nespoštljivosti in drugi grdobiji. Berem objave ljudi, ki sem jih še do včeraj spoštovala ali so mi bili vsaj simpatični, in se križam. Krinke res padajo?” se je na koncu vprašala uporabnica družbenih omrežij.

Za zaključek je uporabnica ošvrknila še zagovornika ne nošenja mask, Marka Potrča: “Mimogrede, Marko Potrč že od 17.9. ni nič objavil. Je izgubil polet, motivacijo, zagnanost? Kako to, da se je nehal boriti za svoje Ovčke? Kaj ga ne skrbi, da bodo ljudje, če bo nehal širiti resnico, začeli nositi te frdamane maske?
Zapis uporabnice si lahko ogledate tukaj.
Vir: Facebook, Twitter.