Zaposlenim v HOFER-ju se z novim letom obeta 18 % povišanje plače ter regres v višini 1.700 evrov

Foto: HOFER

Iz HOFER Slovenija so sporočili, da bodo tudi s 1. januarjem 2020 njihovi zaposleni deležni povišanja plač. Ob tem so zapisali, da bodo v letu 2020 njihovi zaposleni bistveno presegli zakonsko določeno minimalno plačo. Tako bo plačilo prodajalca za 40 ur/teden za 70,1% preseglo zakonsko določeno minimalno plačo. Ob tem bodo svojim zaposlenim zvišali tudi regres, ki bo meseca junija izplačan v višini 1.700 evrov.

Z novim letom bodo zaposleni prejeli povišanje plače v višini 18-odstotkov, kar je po besedah pri  HOFER Slovenija najvišji enkratni dvig plačila v zgodovini podjetja.

»HOFER smo ljudje. To radi rečemo, še raje pa dokazujemo. Sodelavke in sodelavci so tisti, ki ustvarjajo podjetje. Oni so zaslužni, da imamo na policah izdelke najvišje kakovosti in jih ponujamo po najnižjih cenah.  Prav  tako  so  prav  zaposleni  tisti,  ki  skrbijo,  da  v  trgovinah  vse  poteka  kot  mora  in  da  se  kupci počutijo dobro. Pri dobrem delu jih želimo spodbujati in pomemben del te spodbude je seveda tudi odlično plačilo,« so pri HOFER-ju pojasnili razloge za tako rekordno zvišanje plačil.

Novost bo tudi za vse, ki bodo postali novi sodelavci pri HOFER-ju, saj bodo dobili nemudoma pogodbe za nedoločen čas, kar prinaša še stabilnejše pogoje zaposlitve.

HOFER-jevi zaposleni prejemajo že sedaj nadpovprečno plačilo, kar dokazuje tudi dejstvo, da se je od leta 2008 povprečna plača v zasebnem sektorju v Sloveniji zvišale za 28,5-odstotka, pri HOFER-ju pa so se v tem obdobju zvišale za 45,4-odstotka.

Povišanja plače deležni vsi zaposleni

Za takšno potezo so se odločili, ker vedo, da je spodbudno plačilo pomemben del motivacije, zato si bodo še naprej prizadevali za vzdrževanje ustreznih razmerji med plačilnimi razreda. Povečanja plačila bodo deležni vsi njihovi zaposleni. »Za to potezo smo se odločili, ker želimo z vzpodbudnim mesečnim plačilom, ki pritiče posameznemu  delovnemu  mestu, še naprej ponujati privlačna delovna mesta za najrazličnejše poklicne profile,« še dodajajo pri HOFER-ju.

Za   zadovoljstvo sodelavcev pa ne  skrbijo  le  z  nadpovprečnim plačilom,  ampak  tudi  s  preostalimi ugodnostmi ter ukrepi za usklajevanje zasebnega in poklicnega življenja v okviru certifikata Družini prijazno  podjetje.Pri HOFERju še povedo: »Verjamemo, da se ravno zaradi vsega naštetega uvrščamo med  privlačnejše  zaposlovalce   v   panogi.Veseli nas,  da  zadovoljstvo  potrjujejo  tudi  naši  zaposleni. Rezultati anonimne ankete namreč kažejo, da je indeks splošnega zadovoljstva v podjetju kar 86%, to pa HOFER Slovenijo uvršča med najbolj uspešne v celotni HOFER skupini.«

M.I.