Pritožba 37-letnega Maročana Alija Safinija je bila na Višjem sodišču v Ljubljani zavrnjena, potrjena je bila sodba ljubljanskega okrožnega sodišča, s katero je bil Maročan spoznan za krivega dveh kaznivih dejanj posilstva, poročajo Slovenske novice. Tako je Safini pravnomočno obsojen na enotno zaporno kazen 15 let zapora in izgon iz države za čas petih let.

Po mnenju sodišča je Safini oktobra v letu 2019 v razmaku nekaj dni storil dve kaznivi dejanji posilstva. V izreku sodbe lani je sodnica povzela, da je obdolženi v obeh primerih žrtev prisilil k spolnemu odnosu, za dosego cilja pa je uporabil tako grožnje kot silo. Tudi poniževalen in žaljiv je bil do žrtve.

Sodišče mu je za prvo kaznivo dejanje izreklo 11 let zaporne kazni in stransko kazen izgona iz države za obdobje petih let. Za drugo kaznivo dejanje pa mu je izreklo kazen petih let zapora in izgon za obdobje petih let. Tako je enotna kazen, ki jo je sodišče izreklo Safiniju 15 let zaporne kazni ter izgon iz države za dobo petih let. Čas, ki ga je preživel v zaporu, se mu všteje v kazen.

Po navedbah policije so Safinija v Sloveniji že obravnavali zaradi kaznivega dejanja zoper premoženje z elementi nasilja, za kar je konec septembra prestal dve leti zapora.

Vir: Nova24TV

Uredništvo