Zaradi epidemije razmere v celjski bolnišnici skrajno resne

Foto: Splošna bolnišnica Celje

Celje 30. oktober 2020 – O stanju v celjski bolnišnici je danes spregovoril strokovni direktor bolnišnice Franc Vindišar. Povedal je, da so razmere pri njih trenutno zelo resne, saj imajo vse postelje namenjene covid bolnikom polne. Pri njih se namreč trenutno zdravi 80 bolnikov s covid na navadnih posteljah, 19 bolnikov pa potrebuje intenzivno zdravljenje.

Včeraj so v bolnišnici odprli že tretji covid oddelek tako, da imajo sedaj na voljo 90 navadnih postelj in 20 intenzivnih postelj. Za naslednje dni načrtujejo odprtje četrtega covid oddelka, kjer bodo pridobili še dodatnih 30 do 40 postelj. V primeru povečanja potreb po posteljah za covid bolnike bodo v nadaljevanju dodatne postelje postavili v prostorih Srednje zdravstvene šole v Celju.

Strokovni direktor je povedal, da je v bolnišnici trenutno okuženih 127 zdravstvenih delavcev. Več kot 100 medicinskih sester je trenutno na bolniškem staležu, okuženih je tudi 22 zdravnikov in 23 oseb je še v karanteni. Med okuženimi bolniki sta tudi dva otroka in nekaj nosečnic. Zaradi naštetih dejstev se v bolnišnici trenutno soočajo s pomanjkanjem zdravstvenega kadra, v teh dneh jim je sicer pomoč ponudilo osem upokojenih medicinskih sester.

M.I.