Zaradi nagrajevanja terorističnega gibanja Hamas, v SDS-u vložili zahtevo za posvetovalni referendum

Foto: Facebook (SDS)

V največji opozicijski stranki SDS že ves čas opozarjajo, da priznanje Palestine pomeni nagrada terorističnemu gibanju Hamas. Po njihovem menju je tako vlada Roberta Goloba 30. maja nagradila Hamas za napad na Izrael, zato ostro nasprotujejo takšnemu ravnanju vlade in zahevajo posvetovalni referendum.

Dane gre za državo, ki bi jo bilo primerno prizanti po mnenju SDS-a dokazuje dejstvo, da so iemli zadnje volitve pred skoraj dvema desetletjema. “Rešitev dveh držav je blokirala palestinska stran, zato je potrebno poudariti, da če bi Republika Slovenija v tem trenutku priznala Palestino, bi priznala, legitimirala in opravičila vsa teroristična dejanja Hamasa. Palestina mora izvoliti novo demokratično legitimno vodstvo, ki bo sogovornik na pogajanjih, če bo izpolnjen določen pogoj – priznanje izraelske države. Sedaj imajo namreč napisano, da je potrebno državo Izrael uničiti,” so v zahtevi zapisali pri SDS.

Da Slovenke in Slovenci odločajo o tej pomembni temi se SDS-u zdi pomembno, saj so prepričani da poteze vlade s priznanjem Palestine dolgoročno škodijo Sloveniji. Edini, ki trenutno pozdravlja takšno potezo Slovenije je teroristična organizacija Hamas.

Vir: SDS