Zaradi napovedanega 4. vala epidemije stroka še ne more podati jasnih navodil kako vstopiti v šolsko leto 2021/2022

Foto: pixabay.com

Prihajajoči 1. september zaradi napovedanega 4. vala po sestanku ravnateljev s predstavniki NIJZ, vladno svetovalno skupino in pristojnega ministrstva še vedno ostaja odprta točka glede novega šolskega leta. Na sestanku so deležniki razpravljali o različnih možnostih, da bi šolsko leto 2021/2022 pričeli kar se da normalno.

Vladna svetovalna skupina poudarja predvsem pomen cepljenja med zaposlenimi in otroki, ki so starejši od 12. let ter na dosledno upoštevanje varnostnih ukrepov, s čimer bi lahko tveganje za prenos okužb bistveno zmanjšali in s tem morda bistveno zmanjšali obseg 4. vala epidemije. Kljub vsemu bo na koncu ministrstvo tisto, ki bo odločalo kako se bo izvedel pričetek novega šolskega leta.

Nekateri ravnatelji ob tem kritično navajajo, da na podlagi sestanka ne vedo kako naj organizirajo pričetek novega šolskega leta, na drugi strani tisti, ki se na razmere malo bolj spoznajo pripravljajo različne scenarije, da bo novo šolsko leto steklo nemoteno.

Po besedah direktorja NIJZ so na sestanku ravnatelje in vse ostale prisotne seznanili s trenutno situacijo in opozorili na pomen cepljenja med zaposlenimi in otroki starejšimi od 12. let. Tako doma kot v tujini kjer se danes mnogi nahajajo namreč »grozi« poslabšanje epidemiološke slike, kar pomeni 4. val epidemije. Težava je v tem, da nihče ne ve kako obsežen bo ta val vendar je kljub vsemu to odvisno tudi od tega koliko ljudi bo cepljenih, ker trenutno to pomeni edino rešitev za boj proti epidemiji.

Ravnatelji so bili kritični predvsem do šolske ministrice dr. Simone Kustec, ker jim ministrstvo doslej še ni dalo jasnih navodil kako pričeti novo šolsko leto.

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: Nova24TV