Zaradi pričakovanega povečanja števila okuženih celjski MCC Hostel odprl vrata za zdravstveno osebje SB Celje

Foto: mc-celje.si

V Celjskem mladinskem centru so se odločili, da bodo v sodelovanju z Mestno občino Celje svoj MCC Hostel v teh časih odprli za zdravstveno osebje Splošne bolnišnice Celje.

MCC Hostel zaradi trenutnih razmer v Sloveniji ne obratuje  in sicer že od začetka prejšnjega tedna. Zato so ga v MCC z včerajšnjim dnem odprli za uslužbencem Splošne bolnišnice Celje (SB Celje), ki bodo lahko kapacitete koristili za počitek, ki ga v dneh, ko je njihovo delo izjemno intenzivno, nujno potrebujejo. Tudi v Celju se namreč v tem tednu pričakuje povečanje števila obolelih za virusom, zato bo ponujena pomoč s strani MCC Hostla še kako dobrodošla.

Prednost takšne nastanitve za zdravstveno osebje je tudi v tem, da se MCC Hostel nahaja nedaleč stran od Splošne bolnišnice Celje in ima na voljo kar 50 ležišč. SB Celje bo sama izvajala čiščenje prostorov in poskrbela za varnost zdravstvenega osebja, kot tudi določala maksimalno število oseb, ki bodo bivali v hostlu, MCC Hostel pa bo poskrbel, da se bodo zdravstveni uslužbenci gibali ločeno in ne bodo v stiku za zaposlenimi v Celjskem mladinskem centru.

Celjski mladinski center je tako po zgledu ljubljanskega Hostla Celica in mariborskega hostla Pekarna kot primera dobre prakse, dokazal, da je sodelovanje z mestno občino, lokalno skupnostjo in javnimi zavodi v času krize nujno potrebna.

M.I.