Zaradi tihotapljena migrantov bi naj prijeli športnega novinarja POP TV in Kanala A!

Foto: Demokracija

V članku “Športni novinar tihotapil migrante?”, objavljenega na siol.net lahko beremo, da naj bi na južni meji bi pretekli konec tedna policisti ustavili novinarja športnega programa POP TV in Kanala A. Po poročanja SIOL-a naj bi omenjena komercialna televizija prekinila sodelovanje z novinarjem in bi se naj od njegovega dejanja distancirala.

Za katerega novinarja naj bi šlo v uredništvu SIOL-a še niso imeli podatka. Kljub vsemu bodo podatki objavljeni takoj, ko bo znano za katerega novinarja naj bi šlo. Je pa prijeti osumljenec že bil priveden pred preiskovalnega novinarja.

Na spletnem portalu 24.ur.com so ob tem dogodku še zapisali: “V uredništvu obžalujemo, da se je dogodek zgodil. O ravnanju novinarja zunaj delovnega mesta nismo bili obveščeni, prav tako se nismo zavedali morebitnih osebnih okoliščin, v katerih se je znašel naš nekdanji novinar«.

V kolikor navedbe omenjenih medijskih hiš držijo gre v kratkem času že za drugi primer »javne« osebe, ki bi naj pomagala migrantom pri prehodu slovenskega ozemlja. Pred kratkim je policija zaradi suma tihotapljenja migrantov prijela Lidijo Mavretič, kandidatko na evropskih volitvah 2004 na takratni listi Združene liste socialnih demokratov- današnje SD.

Članek “Športni novinar tihotapil migrante?” je dosegljiv tukaj: https://siol.net/novice/crna-kronika/sportni-novinar-pop-tv-tihotapil-migrante-506932