Zaradi zastrupitve z vodo v Žalcu ovadeni dve osebi

Foto: pixabay.com

Zaradi zastrupitvijo z vodo, ki se je lani jeseni zgodil na širšem žalskem območju, so celjski kriminalisti ovadili dve osebi. Takrat je namreč zaradi zastrupitve z vodo zdravstveno pomoč poiskalo več kot 500 oseb.

“Kazensko ovadena oseba iz podjetja je osumljena, da je z opustitvijo
dolžnih ravnanj, ki bi jih morala zagotoviti za splošno varnost ljudi
povzročila, da je v sistemu zajetja in priprave pitne vode prišlo do izpada kloriranja vode in s tem do onesnaženja le te. Voda iz zajetja je zato vsebovala določene bakterije in viruse, ki so pri uporabnikih pitne vode povzročili črevesne motnje. Zaradi opisanega je pomoč v bližnjih
zdravstvenih domovih iskalo najmanj 500 oseb, zaradi hujše oblike so jih več kot 100 obravnavali v Urgentnem centru Splošne bolnišnice Celje, 29 od teh so jih hospitalizirali.,” so ob tem azpisali na celjski Policijski upravi.

Ob tem so še dodali, da si zaradi sua stporitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti iz malomarnosti ovadili 59-letno osebo, zaradi suma storitve kaznivega dejanja opustitev dolžnega nadzorstva nad zakonitostjo ravnanja pa še 53-letno osebo, obe zaposleni v podjetju.

Vir: PU Celje