Zasebniki ministra Luko Mesca vabijo v svoje vrste, da zamenja državno službo in malo preizkusi kako se šlepajo na račun zaposlenih

Foto: Twitter (Redondo)

Poslanci in ministri Levice vse bolj dokazujejo, da si zaradi dobro plačanih služb, ki so jih zasedli ne predstavljajo kaj pomeni vsakdanje življenje za delovne ljudi. Pri tem ni nobena izjema minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec. V četrtkovi oddaji Tarča je namreč izjavil, da se samostojni podjetniki šlepajo na račun ostalih zaposlenih.

Gre za izredno “nespametno” izjavo ministra, saj pozablja, da samostojni podjetniki morajo preživeti na trgu in to kljub bolezni ali dopustu, ki si ga privoščijo, za razliko od zaposlenih v javni upravi ali zasebnem sektorju. Izjava Luke Mesca je na neodobravanje naletela tudi na socialnih omrežjih, kjer so ministra celo povabili, da pride delati h kakšnemu zasebniku in se še sam malo pošlepa na račun ostalih zaposlenih.

Pi vsem tem je še toliko bolj zanimivo, da je izjavo podal minister, ki je vso ali pa večino svoje delovne dobe preživel v dobro plačani državni službi. Najprej kot poslanec in sedaj kot minister, hkrati pa želi sedaj ob bližajoči se krizi govoriti kako na trgu preživijo zasebniki.

Vir: Twitter