Zaskrbljujoče – župan in predsednica republike obsojata opozarjanje na nasilje v Celju, ne pa nasilništva med vrstniki?

Foto: Zajem zaslona Twitter (Nataša Pirc Musar in Ciril)

Ne samo Celje ampak celotno Slovenijo je v zadnjem tednu pretreslo medvrstniško nasilje, ki se je dogajalo na strehi enega od tamkajšnjih nakupovalnih središč. Pri tem je zaskrbljujoče, da je veliko prisotnih nasilje spremljalo, snemalo ter nenazadnje spodbijalo, namesto, da bi primerno ukrepalo. Nasilje je policija v Celju obravnavala sicer že isti dan, javnost pa je zato izvedela v torek, ko se je posnetek pojavil na spletu.

Po objavi posnetka so se pričela nemudoma opozorila o neprimernosti takšnega ravnanja med vrstniki oziroma obsodbe takšnega reševanja zadev. Velik del javnosti je namreč nemudoma obsodil takšno ravnanje in pristojne institucije pozval k ustreznemu ukrepanju.

Žal pa sta za odziv na takšno ravnanje kar dan in pol potrebovala tako tamkajšnji župan in predsednica republike. Pri vsem tem pa je še bolj zanimivo oziroma žalostno, da sta tako župan kot predsednica republika bolj kot obsodbo nasilja obsodila seznanitev javnosti s takšnimi dejanji oziroma dogodki med vrstniki. Takšen odziv obeh deležnikov je na spletu naletel na neodobravanje in obsodbo.

Vir: Twitter