Zaton demokracije!? Za Šetinc Paškovo težavnih 83.000 evrov nakazil 40 občin, ne pa tudi 103.000 njenega šefa sekretarki njene stranke

Foto: Zajem zaslona (Twitter/e-maribor)

Kljub drugačnim obljubam se nam dogaja z Golobovo vlado zaton demokratičnih standardov. Kot so mnogi opozarjali in opozarjajo še danes, k temu pripomore tudi komisija Mojce Šetinc Pašek. Že z samo ustanovitvijo in kasneje imenovanjem strokovnih sodelavcev, so se namreč pojavila namigovanja, da ne gre za resnično željo raziskovanja nezakonitih financiranj kampanj političnih strank ampak za lov na čarovnice.

Ves čas dosedanjega dela komisije so opozarja, da je cilj preiskovalne komisije samo utišanje Nove24TV, Demokracije in diskreditacija SDS. To nenazadnje kaže, da se komisija ni imela nobenega posluha za razširitev preiskav ampak se izključno osredotoča na Novo24TV, Demokracije in SDS. Skozi delo komisije se je tudi pokazalo, da navedbe še kako držijo, saj se vidi, da je za Šetin Paškovo problematičnih 80.000 evrov nakazil 40 občin “desnim medijem” nikakor pa domnevnih 103.000 evrov nakazil Roberta Goloba Vesni Vukovič.

Medtem, ko Šetinc Paškova ob predstavitvi dosedanjega dela “udriha” po nekdanjih poslancih SDS in “desnih” medijih, pozablja, da neraziskana ostajajo nakazila v višini 103.000 evrov sekretarki njene stranke. In to s strani podjetja, ki ga je vodil njen sedanji šef. “Torej, 40 občin oz. županov “blizu” SDS je tedniku, ki je “blizu” SDS za oglase plačalo 83.000 EUR. Podjetje Gen-I novinarki medija, ki je “blizu” PV Golobu, plača 103.000 EUR. Za bogve kaj. Danes je ista novinarka GS stranke, ki jo vodi isti Golob,” delo Šetinc Paškove in komisije ocenjuje politolog Miro Haček.

Vir: Twitter