Zavod Celeia Celje obvešča: Pravljično Celje 2021

Foto: Zavod Celeia Celje

Iz Zavoda Celeia Celje so poslali sporočilo za javnost, ki ga v nadaljevanju objavljam v celoti.

Leto se nezadržno bliža koncu in vse bolj nam misli uhajajo k prazničnim radostim, ki so povezane z decembrom, za mnoge najlepšim in najbolj prazničnim mesecem.

 

Pravljično Celje v mesto pripelje luči, pravljične vile in škrate, ki se prebudijo iz polletnega sna, ter svetlobne foto kotičke, ob katerih se otrokom in odraslim zasvetijo oči.

 

Praznično razsvetljavo bomo letos prižgali 27. novembra, ko se Pravljično Celje tudi uradno prične, in bo trajalo vse do 31. decembra.

 

Na Zavodu za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje bomo tudi letos decembra poskrbeli, da bo v Celju prisotno praznično vzdušje in da bo zadišalo po prazničnih dobrotah. Praznična razsvetljava mestnih ulic in trgov ter pročelja mestnih stavb bo zasvetila tako kot v drugih mestih doma in po svetu. Ustvarila bo vzdušje, primerno za najbolj čaroben mesec v letu.

 

Tako kot lani bodo Celjanke in Celjane ter druge obiskovalce mesta grofov čakale praznične lučke, smreke in druga krasitev. V sodelovanju s Srednjo šolo za hortikulturo in vizualne umestnosti Celje, bo v središče mesta »na zvezdo« umeščen tradicionalni adventni venec, katerega izdelajo dijaki pod vodstvom mentorjev šole.

 

Božično vzdušje bo dobila nekdanja izložba Naše knjige, ker bo prav poseben Božičkov kotiček. Mestne ulice bodo krasile lanterne, velika zvezda, girlande ter pravljična kočija. V mestnem središču na Stanetovi, Prešernovi, Lilekovi in Gubčevi bo božično – novoletna tržnica, kjer bo lahko vsak mimoidoči našel kakšno darilce.

 

Mestni gostinski ponudniki bodo poskrbeli, da bo dišalo po zimskih dobrotah in da nas v decembrskih večerih ne bo zeblo. Na Krekovem trgu bo znova postavljena mobilna enota za avdio – vizualne efekte, ki bodo obogatili praznično animacijo z različnimi vsebinami in nagovori.

 

V drugi polovici decembra bodo ponovno zaživeli pravljični liki. Pravljične vile iz Pravljične dežele bodo v mesto znova pripeljale dobre može, ki jih imajo otroci najraje. Po mestnih ulicah bo, kot se za Pravljično deželo spodobi, vozila pravljična kočija. Da bo Pravljična dežela še bolj čarobna, bodo poskrbeli tudi pravljični konjički, ki bodo najmlajše ponesli na svojih hrbtih v pravljični čas.

 

Med sprehodom po Pravljičnem Celju ne izpustite Savinjskega nabrežja, kjer bodo viseli čudoviti lampijončki, ki so jih izdelali otroci iz celjskih vrtcev in osnovnih šol.

 

Za več informacij o Pravljičnem Celju 2021 spremljajte spletni strani celje.si in visitcelje.eu ter družbena omrežja Visit Celje.

Vir: Zavod Celeia Celje