Zavržen odnos koalicije do občin, saj se jim ne zdi smiselno povečevati povprečnin, ker naj bi župani potem delali po svoje

Foto: Zajem zaslona Twitter SDS

Poslanci so v državnem zboru obravnavali predlog Državnega sveta s katerim ta predlaga zvišanje povprečnin občinam. Kljub temu, da se je pred dnevi s predstavniki nekaterih občin srečal premier Robert Golob, nekateri člani koalicije s svojimi nastopi kažejo, da vladajoča politika ni naklonjena razvoju občin, ker te niso poslušne. Nekaj v tem smislu je namreč dala vedeti poslanka Gibanja Svoboda Monika Pekošak.

https://twitter.com/PS_SDS/status/1666471337626415110?s=20

V svojem nastopu je namreč zatrdila, da so v državnem svetu podjetniki in člani različnih organizacij, zato vedo kako je potrebno delati z denarjem. Kljub temu je poslanka Gibanja Svoboda zavzela stališče: “Ne, da se kar dviguje povprečnine, potem pa župani delajo kar po svoje.”

Prav tako je Pekošakova prepričana, da je potrebno na občinah ravnati gospodarno, zato je po njenem prav, da se ne dvigujejo povprečnine, zaradi dviga plač. Hkrati je državni svet obtožila, da neupravičeno vladi očita neenakopravno obravnavo občin. Županom pa je še svetovala, da sami pridobijo sredstva iz gospodarstva ter evropskih sredstev.

V Poslanski skupini SDS takšno ravnanje oziroma stališče poslanke ocenjujejo za neprimerno. Tako zavržen, ponižujoč in podcenjujoč odnos ima #Svoboda do slovenskih občin oz. županov in tudi Državnega sveta RS, ki je opozoril na potreben dvig povprečnin slovenskim občinam, ki vse težje shajajo,” so takšno stališče ocenili SDS.

Vir: Twitter