ZD Šentjur od 1. julija nujno medicinsko pomoč zagotavlja preko dispečerske službe in številke 112

Foto: zd-sentjur.si

Občina Šentjur in Zdravstveni dom (ZD) Šentjur sporočata, da se s 1. julijem 2020 nujna medicinska pomoč Zdravstvenega doma Šentjur (NMP) vključuje v dispečersko službo javnega zdravstva Slovenije (DSZ).Za paciente to pomeni, da bosta obveščanje in aktivacija od 1. julija potekala izključno preko DSZ in enotne številke 112.

Aktivacija ekipe nujne medicinske pomoči bo tako potekala samo preko številke 112 in ne več preko stacionarne telefonske številke zdravstvenega doma in sedaj aktivnega dežurnega mobitela 031 650 334, kot je bila pogosta praksa naših občanov. Ta številka od 1. julija ne bo več delovala, so zapisali v izjavi za javnost.

Za prebivalce občin Šentjur in Dobje bo tudi v bodoče zagotovljena 24-urna nujna medicinska pomoč, saj se kadrovsko ne spreminja nič, tako NMP kot dežurna služba Zdravstvenega doma Šentjur bosta delovali enako kot do sedaj. Delo službe NMP poteka tako v ambulanti kot na terenu, ker pa to delo opravljajo isti zaposleni, se lahko zgodi, da bo NMP zasedena z delom na terenu in bo zdravstveni dom zaklenjen. V tem primeru poiščite pomoč v Urgentnem centru Celje ali pokličite na 112.

V uporabi ostaja izkjučno stacionarna številka ZD 03/746 24 00 in sicer 24 ur na dan, 7 dni na teden za posvet z zdravnikom, ob sobotah, nedeljah, praznikih in ponoči od 19. do 7. ure. Za vse infomacije o delu ambulant in služb, nadomeščanju, za posvet z zdravnikom vsak delovnik od 7. do 19 ure pa kontaktirajte izbranega osebnega zdravnika ali preverite na spletni strani zd-sentjur.si.

Vir: Občina Šentjur