Besedilo portala necenzurirano.si, ki je pisal o tem, da je revizija Računskega sodišča o dobavi zaščitne opreme pokazala številne nepravilnosti, za katere naj bi bil odgovoren predvsem gospodarski minister Zdravko Počivalšek je povzel portal 24ur.com. Zdravko Počivalšek pa se je odzval, da ima dovolj laži medijev, saj je vsebina poročila čisto drugačna, kot navajajo.

Tudi novinar Mirko Mayer je to potrdil, saj se je na lastne oči prepričal, da nikjer nič ne piše o osebni vlogi gospodarskega ministra in povedal: “Če bi v njem že iskali osebno odgovornost, še najbolj bremeni Ivana Galeta.

 

Računsko sodišče je v začetku tedna sprejelo predlog revizije poslov z zaščitno opremo, ki so jo opravili med lanskim majem in decembrom. Le revidirancem in nekdanjim odgovornim osebam revidirancev iz revidiranega obdobja je bil predlog revizijskega poročila vročen, dokument namreč ni javen. Na računskem sodišču še niso povedali kdaj bodo revizijsko poročilo izdali, saj izdaji predloga revizijskega poročila sledijo še faze za končanje revizijskega postopka.

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

 

Vir: Nova24TV