Zdravko Počivalšek in Matej Tonin za neodvisno preiskavo medijskega prostora v Sloveniji – štejejo samo dejstva, vse ostalo je politikanstvo!

Zajem zaslona

Ljubljana, 23. februar 2021 – V luči razrešitve “blatenja” Slovenije v Evropi glede onemogočanja neodvisnega medijskega poročanja, sta se podpredsednika vlade Zdravko Počivalšek in Matej Tonin zavzela za neodvisno medijsko preiskavo. Zdravko Počivalšek je zapisal: “Pridružujem se pozivu. Če imajo v Bruslju samo (dez)informacije z ene strani, ne morejo imeti celovite slike stanja.” Po besedah Mateja Tonina pa v tej temi štejejo “samo dejstva, vse ostalo je politikantstvo.”

Zavedati se je potrebno, da so osrednji mediji v Sloveniji veliko bolj pripadajo levim političnim opcijam, pokrivajo pa ti mediji okoli deset odstotkov medijskega prostora v Sloveniji. Ker je lani marca padla vlada Marjana Šarca in je oblast prevzel Janez Janša je bilo na tem delu medijev razočaranje še toliko večje.

To kaže tudi poročanje, ki so ga nekateri mediji zavzeli ob tem, ko je leva politična opcija novo vlado pričakala zelo nestrpno nastrojena. Da se gre levi politični opciji samo za oblast kaže tudi prispevek novinarke Lili Bayer v reviji Politico, ki so ji sledili še nekateri vplivni evropski funkcionarji z leve politične opcije. Temu poročanju so nasledli dolgoletni vodilni evropski politik liberalcev Guy Verhstead, podpredsednica evropske komisije Vera Jourova in nizozemska evroposlanka  Sophie In ‘t Veld iz vrst stranke, v kateri evropski poslanski stolček zaseda iz Slovenije tudi nekdanja novinarka 24ur Irena Joveva.

Seveda se je v dogajanje vpletla tudi Tanja Fajon, ki je bila dolgoletna dopisnica RTV Slovenija in je v oddaji Tarča priznala, da je po objavi članka v Politico ure presedela s svojimi političnimi kolegi z levice. To tudi nakazuje na politično motivirane prispevke in ne neodvisne kot se nekateri sklicujejo.

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: Nova24TV