Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek je v svojem odprtem pismu med drugim zapisal: “Drage sopotnice, dragi sopotniki! Pogosto trdimo, da so nam državljani na prvem mestu. Če bi to bilo res, potem ne bi vodili tako razdiralne politike, ki se kaže v izražanju odkritega sovraštva in takšne degradacije demokracije, ki nas vodi v pogubo. To je politika, zaradi katere ljudje trpijo, zaradi katere nas prehitevajo tisti, ki so nas nekoč videli kot vzor.”

Sam je mnenja, da to ni prava pot in da je potrebno takšne uničevalne prakse nadomestiti s povezovalnimi praksami. In to s takšnimi, ki ne bodo gradile na razlikah ampak iskale tisto, kar nam je skupno. Nadalje, s takšnimi, ki se ne bodo ukvarjale s preteklostjo, ampak bodo reševale probleme sedanjosti ter bodo gradile prihodnost, na katero bodo lahko ponosni naši otroci in naši vnuki. S takšnimi, ki nam bodo omogočile pospešen razvoj. Poudarja, da če ne bomo spremenili obstoječega modela politike, bodo ljudje še naprej trpeli. Zaradi nas.

Tako je minister za gospodarstvo in predsednik SMC Zdravko Počivalšek v pismu opozoril opozicijo ter vse ostale sopotnike, da v kolikor ne bodo ničesar spremenili ter če bo ta politični razkol še vedno hromil našo družbo, bodo vsi speči potenciali ostali neizkoriščeni. Poudaril je, da so pred nami leta temeljite preobrazbe Evrope in sveta.

Foto: Nova24TV

 

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

 

Vir: Nova24TV