Zeleni stavbi v Celju kmalu uporabno dovoljenje, za stanovanja veliko zanimanje

Foto: MOC

Celje 29. julij 2020 – Med Celjani poznana naša mala klinika oziroma zelena stavba, ki se nahaja ob Ljubljanski cesti na Glaziji bo kmalu po več letih propadanja zaživela v novi podobi. Stavba podjetja VOC Ekologija, ki jo je to kupilo pred nekaj več kot dvema letoma in jo temeljito prenovilo, je v teh dneh prestala tehnični pregled. Podjetje sedaj pričakuje še uporabno dovoljenje.

Zeleno stavbo ob garažni hiši Glazija in nasproti Policijske uprave Celje je leta 2009 graditi podjetje Reparo. Omenjeno podjetje je kasneje pristalo v stečaju, stavba pa je bila vsa ta leta potem neugledna točka mesta Celje. Leta 2018 je stavbo zgrajeno do četrte faze kupilo podjetje VOC Ekologija in jo temeljito prenovilo.

Po obnovi ima stavba pet etaž od katerih je ena namenjena medicinski dejavnosti. Nekaj prostora v stavbi je namenjenega še nekaterim drugim poslovnim dejavnostim. V 4 in 5 etaži je podjetje zgradilo 23 stanovanj za katere je po besedah direktorja Romana Moškotevca veliko zanimanje. Za več kot polovico naj bi zainteresirani kupci že položili varščino.

Avtor: NS

Vir: Štajerski val