Želijo stavkajoči na RTV Slovenija doseči nadzor nad medijem, da bodo lahko ustvarili “nov obraz” globoke države za predsedniške volitve?

Foto: Twitter (RTV Slovenija)

Tomaž Štih je v odzivu na današnjo stavko na RTV Slovenija zapisal: “To pa ni stavka, to je pa socialistični prevzem proizvodnih sredstev.” Glede na javnomnenjsko raziskavo, ki jo je objavilo Delo, kaže, da se jim na RTV mudi, “normalizirati” stanje do te mere, da bodo lahko na predsedniških volitvah zopet “lansirali” nov obraz kot so to storili v primeru Roberta Goloba. Kot vse kaže se je namreč že pričelo “ustvarjanje” novega obraza s strani globoke države.

Zavedati se je namreč potrebno, da RTV Slovenija spremlja predvsem starejša generacija, ki jo bodo poskušali tam zaposleni “politični aktivisti” prepričati, kako je nekdo iz njihovega kroga dober kandidat za predsednika države. Kaj pomeni “neodvisno” in “nepristransko” novinarstvo po meri Gibanje Svoboda in ostalih koalicijskih partnerjev kažejo tudi njihovi poslanci – Mojca Šetinc Pašek, Tanja Fajon, Tamara Vonta.

Kaj pomeni današnja stavka na nacionalni RTV je ubesedil tudi odgovorni urednik Siol-a Peter Jančič: Na RTVS stavkajo, na MMC pa so stavkajoči prevzeli kar uredništvo in urednikovanje. Sami od sebe.” Ob vsem tem se zastavlja vprašanje ali gre v primeru RTV Slovenija neodvisni medij ali zgolj talec “samoupravljanja” prvorazredne klike? “Večina pozivov k pluralizaciji medijev prihaja iz politike. Do tega je treba biti vedno skeptičen,” je eden od naslovov, ki kažejo na zgornjo vprašanje.

Foto: Nova24TV

Vir: Nova24TV in Twitter