Željko Cigler (Levica), diplomiral na Fakulteti za sociologijo, politične vede in novinarstvo ni želel sodelovati v raziskavi

Foto: dz-rs.si

Željko Cigler je poslanec Levice in je bil izvoljen v Volilnem okraju Celje II. V naši raziskavi ni želel sodelovati saj ni odgovoril na zastavljena vprašanja.

Iz njegovega objavljenega življenjepisa lahko vidimo, da je diplomsko delo opravil na Fakulteti za sociologijo, politične vede in novinarstvo Univerze v Ljubljani. Šolanje je zaključil leta 1984.

Kot izhaja iz njegovega življenjepisa je bil »zagrizen« predstavnik prejšnjega režima, saj je bil od leta 1984 do 1988 profesionalni član Predsedstva Zveze socialistične mladine Slovenije ter poslanec v Družbeno političnem zboru Skupščine Socialistične Republike Slovenije. Svojim političnim nazorom se ni odpovedal niti po osamosvojitvi saj je bil od leta 1989 do 1993 predsednik OK ZKS Celje. Svoje delo je nato nadaljeval eno leto kot podpredsednik Izvršnega sveta Skupščine občine Celje.

Od leta 1994 do leta 2006 je bil vodja Oddelka za družbene dejavnosti Mestne občine Celje. Od leta 2006 do izvolitve za poslanca je opravljal delo višjega svetovalca za izobraževanje in raziskovalno delo na Mestni občini Celje.

Med leti 1993 in 1997 je bil član nacionalnega odbora Unicefa Slovenije.

M.I.