Zgodovina predsednice republike šepa? Kljub paktu Hitler- Stalin Pirc Musarjeva komunizma ne priznava kot totalitarnega režima? Žalostno!

Foto: Facebook

Evropa od leta 2009 23. avgusta obeležuje spomin na žrtve vseh totalitarnih režimov. Evropa se tako spominja žrtev, ki so jih za sabo z željo po oblasti pustili nacizem, fašizem in komunizem. Vendar žal velja to samo za Evropo, kajti v Sloveniji tranzicijska levica ne priznava komunizma kot totalitarnega režima, kljub nekaterim očitnim dejstvom.

Čeprav težko ampak vseeno se tudi v Sloveniji čedalje bolj razkrivajo številke o žrtvah, ki jih je za sabo pustil komunistični režim. In te številke niso majhne, ravno nasprotno, številke žrtev so višje kot pri nacizmu in fažizmu. Vendar vseeno to za slovensko trazicijsko levico to ni dovolj zgovoren podatek.

Pri vsem tem pa je še posebej žalostno, da po desetih letih truda sedaj že nekdanjega predsednika republike Boruta Pahorja za spravo, sedanja predsednica to deo “uničuje”. Nekdanji predsednik je namreč zastavil lepo gesto obeleževanja evropskega dneva spomina na žrtve vseh totalitarnih in avtoritarnih režimov. Z novo predsednico Natašo Pirc Musar se je ta tradicija prekinila, saj se ji ne zdi pomembno, da bi nadaljevala to tradicijo.

Vir: Twitter