Žiga Turk: “Ministrica za zdravje je lahko v času največje stavke šla na dopust, ker lojalni kadri državljane prepričujejo kako moraho hudobni in pohlepni zdravniki prnehati s stavko”

Foto: Zajem zaslona N1

Aroganca, ki so jo državljani priča s strani trenutnih Golobovih politikov ne pozna meja. Kljub temu, da se Slovenija sooča z največjo in najdaljšo zdraviško stavko v zgodovini, to ni ovira za resorno ministrico, da se ne bi odpravila na počitnice. Dejansko si je ministrica privoščila dopust, namesto, da bi s stavkajočimi poskušala doseči dogovor.

Dr. Žiga Turk je pojasnil, zakaj si takšne poteze lahko privošči vladajoča elita. To je preprosto zato, ker predsednica republike, depolitizirani in neodvisni mediji po Golobovo ter nevladne organizacije, državljane prepričujejo, da morajo hudobni in pohlepni zdravniki prekiniti stavko. S tem bi se po njihovem rešile vse težava, vlada pa daje signal kot, da se je stavka sploh ne tiče.

Kot pojasnjuje dr. Turk so se pri stavki zdravniki svaj pri nečem zmotili in to je, da si niso mislili kako malo je mar vladi za ljudi. Vlada se zaradi stavke zdravstva sploh ne sekira. “Prej ali slej da bodo že nehali. Če bo kdo več zato umrl, pa isti učinek kot sonce in morska voda za COVID: razbremenitev pokojninske blagajne. Dajmo si kupit bele supergice, je zapisal dr. Žiga Turk. Tem navedbam je pritrdil tudi zdravnik dr. Federico Potočnik.

Vir: X