Žiga Turk: “Navijaško, pristransko, hlapčevsko poročanje neodvisnih in depolitiziranih medijev”

Foto: Zajem zaslona

Golobovi depolitizirani mediji, so se pred volitvami oprijemali še vsake bilke, da bi pokazali kako je Golob z vlado “zadel” pri priznanju Palestine. Pri tej svoji vnemi pa so pozabili na neodvisno novinarstvo, ki naj bi jim bilo kršeno pod vlado Janeza Janše. Gledalci so tako lahko na RTV Slovenija poslušali o napadu na begunsko taborišče, ki naj bi ga izvedel Izrael.

https://x.com/ZigaTurk/status/1799877302072864777

Pri vsem tem pa so na depolitizirani nacionalni televiziji, ki jo vodijo Golobovi pozabili povedati, da je šlo za reševanje ugrabljenih talcev s strani Palestine. Ampak kot je ob tem zapisal dr. Žiga Turk, če je potrebno na RTV Slovenija delati volilni rezultat se resničnih dejstev pač ne razktiva.

“Navijaško, pristransko, hlapčevsko poročanje neodvisnih in depolitiziranih medijev. Primer št. 141592: Gledalci niso zvedeli, da ni šlo za noben “napad na begunsko taborišče”, ampak za akcijo, v kateri so bili iz “begunskega taborišča” rešeni štirje talci, ki so bili ujetniki “civilistov”, “žensk in otrok” in tudi enega novinarja. Ker so reševalce napadli, je Izrael pač odgovoril tako, da je minimiziral žrtve na svoji strani. Ampak če je treba delati volilni rezultat strankam, ki so priznale Pakestino, se tega pač ne pove. Isto je bilo pri tistem požaru, ki je bil iztočnica za priznavanje,” poudarja Žiga Turk.

Vir: X