Žiga Turk prepričan, da država z elektrodistributerji pripravlja največji rop v zgodovini države

Foto: Zajem zaslona (Domovina)

Že nekaj časa smo priča razpravi o tem, da želi država z elektrodistributerji enormno povečati položnice za električno energijo. Celo na posvetu elektrogospodarstva so se pojavile ocene, da lahko položnice za električno energijo poskočijo tudi za 500 evrov. Pri tem pa bodo posledice takšnega ravnanja zopet nosili davkoplačevalci.

Do takšnega ravnanja tako vlade kot elektrodistributerjev je kritičen dr. Žiga Turk. Ta je mnenja, da se nam pripravlja največji rop v samostojni državi. Z uveljavitvijo novega obračuna lahko namreč državljani pričakujejo, da bo električna energija za enako varovalko kar 5 krat dražja. kar je pri vsem tem najbolj žalostno je, da se ne bo podražila elektrika, ampak napeljava, ki jo državljani uporabljajo že desetletja.

“In nič ne bo pomagalo, če boste varčevali pri porabi. Če se vam bo slučajno primerilo, da boste hkrati zagnali kak strojček preveč, vas bodo brutalno udarili po žepu. Pravzaprav gre za podoben sistem kot so brezvezne omejitve na 30. Brez vpliva na prometno varnost, pa odlična točka da kasirajo tudi voznikom, ki vozijo razmeram primerno, je še dodal Žiga Turk. Takšne stvari pa se dogajajo pod vlado, ki o vodi, bojda eden najuspešnejših elektro gospodarstvenikov!?

Vir: X