Žiga Turk: “Take degradacije predsedniške funkcije nisem pričakoval, sploh ne po norčevanju njenih volivcev iz Pahorja”

Foto: Twitter (Tone Horvat)

Z nastopom novega sestava državnega zbora in imenovanjem predsednice tega demokratičnega “organa”, smo v Sloveniji prvič v zgodovini bili priča nekaterim nespodobnim “manevrom” te funkcije. Kot vse kaže smo sedaj z novo predsednico republike Natašo Pirc Musar priča še nekaterim potezam, ki se ravno ne spodobijo za funkcijo, ki jo opravlja.

Nova predsednica se je namreč pojavila v silvestrski oddaji Kaj dogaja na silvestrovo. Ob tem so mnogi opozorili, da gre za potezo, ki se ravno ne pritiče funkciji predsednika republike, ki jo trenutno opravlja Nataša Pirc Musar. “Dolgo sem gledal, če morda le ni dvojnik ali deep fake, ker take degradacije predsedniške funkcije pa nisem pričakoval. Sploh po vsem tistem norčevanju njenih volivcev iz Pahorja. Ki je, priznajmo, ostal državniški,” je takšno potezo označil dr. Žiga Turk.

V teh prazničnih časih je nova predsednica obiskala tudi policiste in glede na njen nastop tako na televiziji, kot pred policisti je novinar Bojan Požar zapisal: Kakorkoli, nekako smo dobili predsednico brez karizme in stila, da o slogu in eleganci raje sploh ne bi. Vsebine pa itak ni.

Vir: Twitter