Žiga Turk: “Vlada deluje po principu, če boste vi dali nam toliko in toliko glasov, vam bomo mi dali milijardo za stanovanja. Na koncu tega denarja ne boste nikoli videli.”

Foto: Zajem zaslona (Domovina)

Profesor in politični nalaitik Žiga Turk je na izredno plastičnem primeru potegavčin, kjer se posamezniki okoristijo na račun najivnih ljudi opisal delovanje naše vlade. Za Domovino je spregovoril na primeru, kako je pred dnevi poslušal na nacionalni televiziji zgodbo državljanke, ki ji je bilo obljubljnih 500 tisoč evrov, če posamezniku nakaže 20 tisoč evrov. In ravno takšno politiko teh potegavčin si gre po njegovem vlada Roberta Goloba.

https://x.com/MarioPlesej/status/1799666688180248851

Tik pred volitvami je namreč ljudem obljubila milijardo evrov za stanovanja, vendar jim morajo ti predhodno nameniti določeno število glasov. Na koncu pa se zgodi, da ljudje namenijo vladi te glasove, ko pa je potrebno pridobiti obljubljen denar se vse skupaj pozabi in ljudje nimajo popolnoma ničesar. Ena od takšnih “potegavščin” vlade je nenazadnje tudi obljuba o helikoptrski nujni medicinski pomoči, ki jo je Golob prav tako obljubil tik pred volitvami, da bi mu ljudje namenili glasove.

Kot ob tem poudarja dr. Žiga Turk je slednje še kako pomembno za Slovenijo, saj infrastruktura onemogoča hitra posredovanja z reševalnimi vozili. Zato je dr. Turk prepričan, da je fino kako je Gabrova Golobu naročila, da mora urediti helikopterje in ta jih je uredil. Ampak to ni največja težava, saj Slovenija potrebuje milijon stvari, ki jih je po mnenju Žige Turka potrebno urediti: “Potrebujemo milijon stvari, ki bi jih morala vlada urediti, pa ne bo nobeden poklical Tine Gaber in jih Robert Golob ne bo naredil. To je težava, da se politika ne more delati na tak način. Ljudje, kot da tega ne bi razumeli, kot da bodo zdaj vsi veseli, da jim bo Golob spet nekaj obljubil.”

Vir: Domovina