Zoran Janković kaže kdo je glavni il capo v Sloveniji. Po Bešič Loredanu se mu sedaj opravičuje še Pirc Musarjeva

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Uroš Leva)

Teorija, da Slovenije ne vodijo politiki na oblasti ampak strici iz ozadja postaja praksa, ki jo kot kaže v najbolj odkriti luči gledamo pod vlado Roberta Goloba. Če se je še včasih zdelo neprecenljivo, da bi se nek minister županu ali drugemu državljanu opravičil za izrečeno mišljenje ali stališče, to danes postaja praksa.

Tako vse kaže, da ljubljanski župan Zoran Janković postaja glavni akter politike v Sloveniji, ki se mu ne sme zoperstaviti niti minister ali celo sama predsednica republike. Tako smo pred meseci lahko kar pred kamerami videli, kako se je moral minister za zdravje Danijel Bešič Loredan pred predsednikom vlade opravičiti ljubljanskem županu za izrečene besede glede neurejenih zadev v zdravstvu na območju Ljubljane.

Vendar kot kaže moč Jankovića presega samo predsednico republike Natašo Pirc Musar. Potem, ko je v ZDA zbrala pogum in Jankovića pozvala k ustavitvi gradnje kanalizacije na vodovarstvenem območju, je že dan kasneje pričela z opravičili za takšne pozive. V uradu predsednice so namreč pojasnili, da bi Janković po besedah predsednice za kratek čas prekinil gradnjo kanalizacije in ni šlo nikakor za poziv k ustavitvi gradnje.

Vir: Twitter