V noči med 26. in 27. majem lani je Zoran Albić brutalno in do smrti pretepel deklico Luno (2), hčerko njegove partnerke Vesne Firulović (24). Po poročanju Telegrafa je bil danes na višjem sodišču v Zaječarju obsojen na 40 let zapora. Ves čas se je zagovarjal, da je ni ubil, ampak jo je samo udaril.

Kot je zapisano v obtožnici je Albić po vrnitvi iz mesta v družinsko hišo na Pragovu razbijal krožnike in metal stvari po hiši ter si pri tem prerezal palec desne roke. To je razburilo majhno Luno, zato je dojenček začel jokati. Albič je otroka prosil, naj preneha jokati, Luna pa zaradi strahu ni mogla. Kot navaja obtožnica ji je ‘dvakrat primazal klofuto’. Ob tem je partnerico vrgel iz hiše, sam pa ostal doma z otrokom.

Rekli so, da je otrok padel s terase

Vesna, mati umorjene deklice, ki je sprva trdila, da je Luna padla z nezavarovane terase in celo krila Zorana, se je oktobra lani z Višjim državnim tožilstvom v Negotinu dogovorila za kazen osmih let zapora. To je tudi najvišja kazen za kaznivo dejanje, ker ni pomagala nemočni osebi, zaradi česar je bila obtožena. Prav tako ji je bilo prepovedano zapustiti dom svojih staršev in čaka na odhod na prestajanje kazni.

Obdukcija je ugotovila, da je imel otrok poškodbe glave in zlome nadlakti.

Po navedbi obtožnice je Albić po smrti deklice v hišo pustil mamo. Namesto da bi poklicali policijo, so se eno uro pogovarjali. Otroka so ponoči vzeli in preoblekli. Poklicali so rešilca ​​in rekli, da je otrok med spanjem padel s terase. Mimogrede, Vesna sedaj v zaporu še zanosila z možem.

Avtor: Škandal24