ZPIZ omejil obiske strank na območnih enotah in izpostavah

Foto: spletna stran seniorji.info

Ljubljana 7. oktober 2020 – z Zavoda za invalidsko in pokojninsko zavarovanje Slovenije (ZPIZ) so sporočili, da zaradi zmanjšanja tveganja širjenja okužb s koronavirusom strank in zaposlenih ter v izogib povečani koncentraciji oseb v zaprtem prostoru zavoda, stranke prosijo, da omejijo svoje obiske na območnih enotah in izpostavah zavoda. Obisk naj izvedejo takrat kadar je to res nujno potrebno in nimajo znakov okužbe.

Ob tem so na ZPIZ-u še zapisali, da v primeru, ko se preveliki koncentraciji ne bo dalo izogniti, bodo primorani pričeti z naročanjem strank oziroma v poslabšanju epidemiološke situacije tudi s prenehanjem dajanja osebnih informacij na posamezni območni enoti ali v celotnem zavodu.

Sporočajo, da lahko stranke kot doslej, zahtevke vlagajo z uporabo elektronskih storitev na naslovu www.zpiz.si (storitev eVloge za VSE brez uporabe digitalnega podpisa, Moj eZpiz za zavarovance in uživalce pravic, Moj BiZPIZ za organizacije) ali posredujejo zahtevke po pošti na naslov ZPIZ, Kolodvorska 15, Ljubljana ter oddajajo vloge v nabiralnike ob vhodu v prostore zavoda.

Informacije o pravicah iz pokojninskega in invalidskega zavarovanja ter ostale informacije v zvezi z izvajanjem obveznega zavarovanja zagotavljajo po telefonu v poslovnem času (ponedeljek, torek in četrtek od 8. do 15. ure, sreda od 8. do 17. ure, petek od 8. do 13. ure) in po elektronski pošti [email protected].

M.I.